Pascucci kávé

Olaszország középső részén, az Appenninek keleti lejtőin, Marche régióban fekszik a festői Monte Cerignone. Az 1900-as évek elején itt alapította Antonio Pascucci a mára már nagyüzemmé vált, világszerte ismert kávépörkölő manufaktúráját, innen indult a Pascucci kávé karrierje.

A hegyek között fekvő falu tiszta levegője a raktárban elhelyezett és a pörkölés alatt álló kávénak csak a vidék tiszta illatát és egyéb zamatát adja át. Monte Cerignone klímája és földjének ásványi összetevői – ahol a nyers kávé érése folyik –, jelentősen emelik a termék minőségét. Ez a klíma megédesíti az érésben lévő kávét, és pozitívan befolyásolja az érzékszervekkel észlelhető tulajdonságait. A levegő nagyon alacsony nedvességtartalma garantálja, hogy a kávészemek nem nehezednek el, és hogy érintetlen marad az aromájuk.

A Pascucci szakemberei jól tudják, hogy a nyersanyag – vagyis a kávébab – kiválogatása az alapja az igazán jó kávék alkotásának. A pörkölés nem egyszerű munkafázis. Komoly szakértelmet igénylő művészet, amely ötvözi a többgenerációs tapasztalatot és napjaink modern technológiáját. A Pascucci volt az első üzem, amely a körte alakú csészetípus helyett bevezette a széles csészét, és kidolgozott egy olyan kávékészítési módot, amely a lehető legjobban szétterjeszti az aromákat a kávé felületén, sűrű krémet garantál, így kiemelve a termék előnyeit.

Ezért választottuk mi is ezt a kiváló minőségű kávét péksüteményeink és cukrásztermékeink méltó partnerének és kísérőjének.

Kávézónk alapvetően négyfajta Pascucci-keverékből készíti kávéit:

 

Pascucci Extra Bar Mild 75% arabica, 25% robusta

Egy hamisítatlan itáliai „Bar”-keverék. Határozott testesség, kiegyensúlyozott ízvilág, középmagas koffeintartalom jellemzi, csokoládé- és aszaltgyümölcs-jegyekkel. A keveréket, amely a 80-as évek közepén született, azért fejlesztették ki, hogy forradalmasítson íz-, illatvilágában és aromában, illetve hogy felülírja az olasz szokásokat. Ez a márka továbbfejleszti az addig használt Classic márkát.

 

Pascucci Golden Sack 94% arabica, 6% robusta A Pascucci bestsellere

1990-ben született, hétfajta kávéból összeállított, magas arabicatartalmú kávékeverék. Tükrözi az olasz ízlésnek az ízvilág terén végbemenő változásait. Illatában és utóízében kakaó, aszalt gyümölcs, érett szilva, méz és fehéres, világos virágok jegyeit fedezhetjük fel. Koffeintartalma 1% körül van. A Golden Sack keverékünk a minőség és a legkedveltebb kávénk szinonimája.

 

Pascucci Bio 90% arabica, 10% robusta

A Pascuccinak a biokávék iránti növekvő piaci igényre válasza a Pascucci Bio. A keverék összetétele 90% arabica és 10% robusta, amelyek ökológiai termesztésből származnak. Ez a keverék a manapság divatos ízvilágot tartja szem előtt: a kávé ne legyen „erős”, ne legyen keserű, legyen egészségesen tiszta! A márkától elvárható minőséget nem egyszerű hozni: Az összetételét alkotó hétfajta kávé struktúrát ad a kávénak. Magától értetődően mindegyikük megfelel a minősített biogazdálkodás szigorú feltételeinek, így megőrzik eredeti tulajdonságaikat.

 

Pascucci Koffeinmentes

A Pascucci készített egy különleges keveréket azok számára, akik nem szeretnének lemondani a kávé élvezetéről, azonban a koffeint kénytelenek mellőzni. Az eredmény egy gondosan válogatott, ízekben gazdag, testes keverék, amely az igazi olasz espresso élvezetét nyújtja. Az adagonkénti csomagolása biztosítja a mindig friss aromát a kevésbé forgalmas vendéglátó egységek számára is.

 

A mindennapok megszépítője egy csésze gőzölgő kávé, aminek a hiedelmekkel ellentétben rengeteg jótékony hatása van. Lássunk most ezek közül néhányat:

Parkinson-kór

Sokan azért tartják károsnak a kávét, mert koffein van benne, pedig ez a vegyület rengeteg jó tulajdonsággal rendelkezik. Bizonyított tény, hogy a rendszeres kávéfogyasztóknak 80 százalékkal csökken az esélyük arra, hogy Parkinson-kórosak legyenek. A betegség alapoka az, hogy a dopaminszint csökken, és emiatt megszakad a kapcsolat az izmok és az idegek között. A koffein a dopaminreceptorokat stimulálja, így veszi elejét a betegségnek.

Epekő

A kávé bizony jótékonyan hat az epére is. Aki átélt már epekőürítést, az az ellenségeinek sem kívánja ezt az érzést. A kutatások azonban bizonyították, hogy a rendszeres kávéfogyasztás csökkenti az epekő kialakulásának kockázatát.

Cukorbetegség

Meglepő, de a rendszeres kávéfogyasztók körében csökken a cukorbetegség kockázata, méghozzá 10 százalékkal. Ha a fogyasztás mértékét megemeljük napi 5-6 csészére, akkor ez akár 50 százalék fölé is mehet. Más kérdés, hogy ekkora mennyiségű koffein már nem kifejezetten egészséges.

Antioxidánsok

Akármilyen hihetetlen, a kávé, akár csak a jó minőségű csokoládé, bizony telis-tele van antioxidánsokkal is. Ez azt jelenti, hogy segít megkötni a sokat emlegetett szabadgyököket, vagyis késlelteti az öregedés hatásait. Nem véletlen, hogy egy–egy, a hölgyek által kedvelt kozmetikumban is jelen van.

Antibakteriális

Igen, a kávé antibakteriális hatásokkal is rendelkezik. Ezt pedig a trigonellin nevű anyagnak köszönheti. Így sikerrel veheti fel a küzdelmet a fertőzésekkel, a baktériumokkal és a vírusokkal szemben.

Ébresztő

Természetesen egyáltalán nem elhanyagolható, és a legismertebb hatása az, hogy felébreszti a fogyasztóját. A koffein hatása ugyanis az agyban koncentrálódik, és ennek köszönhetően elűzi a fáradtság és az unalom érzését. Emellett növeli a koncentrációs képességet, enyhíti a fejfájást és javítja az érzékelést. Sőt, még a feltételes reflexeket is gyorsítja, valamint csökkenti a reakcióidőt.

Izomstimuláló

Meglepő, de a koffeinnek nemcsak az agyra van stimuláló hatása, hanem az izmokra is. Kutatások kimutatták, hogy a kávé − a fejhez hasonlóan − az izmokban is elűzi a fáradtság érzését. Erős hatásának köszönhetően ideális a sportolóknak is, hiszen éppen akkor hozza áldásos hatásait, amikor már úgy érezzük, nem bírjuk tovább. Ilyenkor egy erős fekete helyrebillenti a kedvünket, és eltünteti izmainkból a fáradtság érzését.

Emésztés

Azok, akik rendszeresen fogyasztanak kávét, jól tudják, hogy remek hatással van az emésztésre is. Agyi szinten is elősegíti azt, hiszen hat az érmozgató idegekre, ráadásul serkenti az emésztőnedvek termelését, így reggel, délben és este is ajánlott a fogyasztása.

Fogyókúra

Sokszor merül fel a kérdés, hogy egy erőteljes fogyókúra alkalmával vajon a kávéról is le kell-e mondanunk. Nos, a jó hír, hogy nem. Merthogy ennek a fekete italnak a kalóriatartalma elhanyagolható, így azok is bátran fogyaszthatják, akik éppen diétáznak. Igaz, ahhoz nem árt lemondani az édesítésről, de hát a kávé úgy az igazi, ha kiélvezhetjük a markáns, kesernyés ízének minden egyes pillanatát. Természetesen nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy emésztés-elősegítő volta miatt akár még ajánlott összetevője is lehet a fogyókúrának. Amellett, hogy a kávé remek alkalmat kínál egy kis leállásra és beszélgetésre, rakás jótékony hatása is van a szervezetünkre.

 

Várunk szeretettel a kávézónkban, hogy te is részese lehess a Pascucci kávék nyújtotta élménynek! Sőt, kávékeverékeinket többféle kiszerelésben meg is tudod rendelni nálunk, hogy otthon is élvezhesd a Pascucci kávék csodás világát.