Kenyerek és kenyérmorzsa:

A kenyereinket tradicionális és természetes szemléletben állítjuk elő. Az összes kenyér kovásszal készül, amiben olyan jótékony baktériumok vannak, amik később majd megkönnyítik az emésztést, illetve a benne termelődő tej- és ecetsav-baktériumok hozzájárulnak a kenyér kicsit savanykás és édeskés ízéhez.

Fontos számunkra, hogy a lisztünk is kiváló minőségű legyen, ezért a fehér lisztet a Garat Malomtól, a teljes kiőrlésű és a félbarna lisztet a Lipiliszttől, az alakorlisztet pedig Trungel László termelőtől vásároljuk.

A kovász és a liszt mellett meghatározó még a kenyerekre szánt idő, ami a mi esetünkben legalább 24 óra. Ez feltétlenül szükséges ahhoz, hogy jó termékeket készítsünk.

Amikor elkezdtem a konyhámban sütni, a hatékonyság miatt előre kitaláltam, hogy mit fogok készíteni, és azokból lehetett választani. Mivel ez a módszer bevált, maradt a műhelyben is. Mindig összeállítok egy heti tervet, aminek a kitalálásában figyelembe veszem, hogy éppen milyen évszakban járunk, és hogy aktuális-e valamilyen ünnep. Mindennap legalább 4-féle kenyeret sütünk: egy paraszt jellegű, többségében fehér lisztet tartalmazót, egy félbarnát, egy teljes kiőrlésűt, illetve egy hosszúkás bagettet vagy gyökérkenyeret.

 

 

Paraszt jellegű kenyerek, 90%-ban fehér kenyérlisztet tartalmaznak:

Aludttejes

Burgonyás

Kukoricás

Zabos-mákos

 

Félbarna kenyerek, 85% félbarna lisztet, 15% teljes kiőrlésű rozst tartalmaznak:

Céklás

Diós

Káposztás

Napraforgómagos

Szezámmagos-gyömbéres

 

Gyökér kenyerek, 90%-ban fehér kenyér lisztet tartalmaznak:

Aszalt paradicsomos

Hagymás

Olajbogyós

Sütőtökös

 

Bagettek:

Kicsi 300 g

Nagy 500 g

70%-ban teljes kiőrlésű kenyerek:

Biobúza

Lenmagos tönkölybúza

Négymagos búza

 

100%-ban teljes kiőrlésű kenyerek:

Alakor

Rozs

 

 

Figyeld a heti tervet, mert nincs mindennap minden kenyér! A rendelési rendszerben két hétre előre megtalálod, mit fogunk sütni.

Mivel a kenyereinket az átvételük előtti nap már elkezdjük készíteni, kérjük, hogy a megrendelést még egy nappal korábban, 21 óráig add le. Például ha kedden szeretnéd átvenni a kenyeret, vasárnap 21 óráig tudod leadni a rendelést.